56860
Status dostępności:
Wypożyczalnia Baranowo
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Książka przeznaczona jest dla osób nie mogących jeść mąki pszennej. Autorka jest osobą cierpiącą na alergię. Napisała tę specyficzną książkę kucharską, gdy okazało się, że nie powinna jeść większości ogólnie dostępnych produktów. Zadbała o to, by w diecie bezglutenowej zachować wystarczającą ilość składników odżywczych. Dietę mogą stosować także osoby, gdy alergia na gluten towarzyszy nietolerancja produktów mlecznych. Autorka doswiadczenie wielu lat swojego życia wykorzystała tworząc posiłki pełne wspaniałych smaków. Dzięki tej książce każda osoba chora na celiakę lub cierpiąca na nietolerancję pokarmową będzie mogła jeść pizzę lub maczać chleb w gęstym sosie. Dieta bezglutenowa nie oznacza potraw pozbawionych tłuszczu, ani soli. Jedzenie jest urozmaicone i zdrowe.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej