56860
Availability:
Wypożyczalnia Tarnowo Podgórne
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Summary, etc.
Streszczenie: Carlo Petrini kreśli wizję świata, gdzie produkcja i konsumpcja jedzenia są całkowicie odmienne od tych, które znamy z własnej codzienności. W świecie Petriniego działają racjonalne, proste i zdrowe zarówno dla człowieka,jak i dla środowiska metody wytwarzania pożywienia. Autor analizuje globalne systemy wytwarzania i komercjalizowania żywności, które nie zapewniaja nam ani smacznych,ani zdrowych produktów. W efekcie zostajemy pozbawieni jednego z fundamentalnych, naturalnych i fizjologicznych praw ludzkości - prawa do przyjemności. Petrini na nowo definiuje naukę o żywieniu,wychodząc od jej początków, a kończąc na przedstawieniu koncepcji "nowej gastronomii".
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again